Parohiile ortodoxe din Oradea vor fi implicate, din acest an, in programul „Masa Saracilor”

Actiunea caritabila a fost initiata in februarie 2015.  De atunci, in fiecare sâmbătă, membri ai Asociației Filantropia Oradea, studenți orădeni din A.S.C.O.R., dar și simpli voluntari pregatesc hrana pentru saraci la Centrul de Servicii Sociale pentru Persoane cu Dizabilități Acoperământul Maicii Domnului

„Un număr de peste 80 de persoane cu dificultăți sociale, între care bolnavi, persoane cu dizabilități, copii orfani, familii cu dificultăți financiare majore, primesc o masă caldă pregătită de grupuri de voluntari, care colectează și contribuie cu alimente și materiale necesare pentru prepararea porțiilor de mâncare. O parte dintre beneficiari primesc hrana și o duc la familii direct la Centrul Acoperământul Maicii Domnului din Oradea, iar pentru cei care nu se pot deplasa sau nu au mijloacele necesare, porțiile de mâncare sunt distribuite acasă prin intermediul voluntarilor”, a declarat Pr. Laurențiu Lazăr, Consilier Social Filantropic în cadrul Eparhiei Oradiei.

În cursul anului 2015 au fost atrași un număr de peste 50 de voluntari și au fost implicați mai multi sponsori din Oradea.

Incepand din acest an, orice parohie din oras poate intra in program.

Centrul „Acoperământul Maicii Domnului” va oferi logistica necesară si bucatari care sa-i sprijine pe voluntarii dispusi sa pregateasca mancare pentru saraci. Beneficiari vor fi persoane aflate în dificultate din randul fiecarei parohii participante.

Distribuie informația
Alte știri