Parte din bihorenii care au lucrat minim 3 ani in UE pot cere, la întoarcerea în țară, prima de instalare. Vezi cine poate primi banii

Cetățenii români care au lucrat cel puțin trei ani în alte state ale Uniunii Europene sau ale Spațiului Economic European, pot cere, la întoarcerea în țară, o primă de instalare, conform legislației în vigoare.

E vorba de Legea nr. 76/2002. „Prima de instalare se acordă și persoanelor de cetățenie română care și-au exercitat dreptul la liberă circulație a lucrătorilor în spațiul Uniunii Europene și Spațiul Economic European pe o perioadă de cel puțin 36 de luni”, este explicat în actul normativ. În principiu, este vorba de o sumă de 12.500 sau de 15.500 de lei, conform avocatnet.ro.

Exista insa o conditie, ca localitatea de domiciliu a solicitantului să fie inclusă în planul național de mobilitate.În Bihor acestea sunt: Abram, Abrămuț, Balc, Batăr, Borod, Budureasa, Buduslău, Cherechiu, Ciumeghiu, Curtuișeni, Diosig, Dragesti, Finis, Holod, Husasău de Tinca, Ineu, Lăzăreni, Lugașu de Jos, Răbăgani, Șimian, Șoimi, Suplacu de Barcău.

Distribuie informația
Alte știri