Parteneriat cu CNAIR pentru realizarea centurilor ocolitoare Aleșd și Ștei-Beiuș

Cel mai aglomerat drum din Bihor este DN 1, din Oradea spre Cluj. La ieșirea din Oradea, în fiecare zi sunt  în trafic peste 20.000 de mașini, circulându-se bară la bară.

„Deşi scade pe măsură ce ne îndepărtăm, traficul spre Aleşd se menține ridicat, la intrarea în oraş înregistrându-se peste 12.000 de mașini pe zi”, spune Bolojan, președintele CJ Bihor.

El e convins că s-ar fi impus demult realizarea unei centuri ocolitoare.

„Deşi centura Aleşd are asigurată finanțarea din actualul program infrastructura mare, mai e nevoie de revizuirea studiului de fezabilitate și de demararea proiectului. Pentru a urgenta execuția centurii, Consiliul Județean Bihor va realiza un parteneriat cu Compania Națională de Autostrăzi, urmând să preluăm execuția lucrărilor. Consiliul Județean m-a mandatat să fac diligenţele necesare în ședința de azi. De mâine, ne apucăm de lucru şi pe acest proiect. Până la sfârșitul anului 2023 vom da centura în circulație, altfel pierdem banii europeni”, mai spune Ilie Bolojan .

Consilierii judeţeni au aprobat încheierea unui parteneriat cu CNAIR si pentru preluarea de către administrația bihoreană a realizării variantei de ocolire Ștei-Beiuș.

Distribuie informația
Alte știri