Pas important pentru o o asistență medicală de secol XXI în Țara Beiușului

La Spitalul Municipal „Ep. Nicolae Popoviciu” din Beiuș a avut loc joi, 28 mai, testarea finală a computer-tomografului prin instalarea injectomatului ce asigură dozarea substanțelor de contrast, necesare pentru a determina mărirea contrastului natural al vaselor și anumitor organe, având ca rezultat stabilirea unui diagnostic corect.

Investiția se ridică la 3 milioane de lei și a fost finanțată de Ministerul Sănătății. Instruirea pesonalului s-a realizat de către specialisti de la Secția de Imagistică a Spitalului Clinic Județean Oradea.

Noua investiție se înscrie în coordonatele de dezvoltare și eficientizare al actului medical performant, pentru a asigura un tratament  adecvat în funcție de patologie – cazurile mai complexe fiind dirijate la Spitalul Județean, UPU Oradea, iar cele ce pot fi soluționate local, rămânând la Beiuș.

„Intergrarea secției de imagistică în circuitul funcțional al CPU și al spitalului este un pas important în modernizarea accelarată a  unității spitalicești, pornită în actualul mandat al managementului, ce are ca țintă o asistență medicală de secol XXI, pentru sănătatea tuturor locuitorilor din Țara Beiușului”, spune edilul municipiului, Petru Mlendea-Căluș.

Alte știri