Pasajele subterane pietonale intră în reabilitare

Municipalitatea orădeană începe, în sfârșit, să se ocupe de pasajele subterane pietonale. După inundațiile de acum aproape două luni, când toată marfa magazinelor din Pasajul de lângă Magazinul Crișul a fost compromisă total, Primăria a luat decizia de a începe lucrările de reparații chiar cu acest pasaj, iar accesul pietonal subteran de la Gară să fie următorul vizat.

La pasajul de la Magazinul Crișul se vor executa lucrări de refacere a pavajului, de placare a pereților, reparații la scări, zugrăveli, înlocuirea plăcilor sparte sau deteriorate de la copertină, igienizare și deratizare.

În ceea ce privește pasajul de la Gară, aici se vor efectua reparații la scări și tencuială, zugrăveli, înlocuirea plăcilor deteriorate din copertină și bineînțeles lucrări de igienizare, dar și alte lucrări necesare care vor fi constatate pe parcurs.

Lucrările vor dura aproximativ două luni. În ceea ce privește pasajul de la Crișul, aici se încearcă finalizarea lucrărilor până la terminarea lucrărilor de reamenajare a piațetei din fața magazinului Crișul, respectiv 30 septembrie.
Lucrările sunt executate din bugetul local de către firma Drumuri Orășenești, în baza acordului cadru de reparații, amenajări și întreținere drumuri, aflat în derulare.
După încheierea lucrărilor la aceste două pasaje, urmează să fie reabilitate pasajul de pe bdul Magheru şi cele două de pe bdul Dacia.

Distribuie informația
Alte știri