Pasajul subteran de pe B-dul Magheru, din nou vandalizat

La sfârșitul lunii octombrie, Primăria Oradea prin Direcția Tehnică a salubrizat, igienizat și reparat pasajul subteran de pe B-dul Magheru. La nici o săptămână după această lucrare, în seara/noaptea de 6 spre 7 noiembrie, pereții au fost din nou și mâzgăliți cu cuvinte și imagini obscene, cu vopsea neagră. În următoarele zile, pereții urmează să fie curățați din nou.

Primăria Oradea trage un semnal de alarmă și face un apel către toţi cei care trec prin aceste pasaje, să respecte normele minime de conduită, întrucât administrarea şi întreţinerea domeniului public se realizează din banii tuturor orădenilor. Legea nr. 61/1991 republicată, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, prevede că scrierea sau desenarea fără drept pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună aflate în locuri publice, deteriorarea prin orice mijloace a acestora, precum și dezlipirea sau distrugerea fără drept a reclamelor, anunțurilor sau afișelor legal expuse se sancționează cu amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei.

Primăria Oradea roagă cetățenii care observă astfel de fapte să sune imediat la Dispeceratul Poliției Locale, la numărul de telefon 0259.969 – Dispecerat sau la numărul 112.

Distribuie informația
Alte știri