Pasarela hobanată din Oradea, una dintre cele mai vechi din țară, va fi reabilitată

Încep lucrările la pasarela hobanată, una dintre cele mai vechi din țară. Aceasta va fi reabilitată din cauza stării de uzură în care se află pilonii, toroanele, grinda și parapetul acestuia, astfel că din 3 aprilie 2023 se va închide circulației pietonale pentru următoarele 3 luni.

În cadrul Comisiei tehnice pe probleme de circulație și trafic rutier, coordonată de viceprimarul Marcel Dragoș, s-au analizat mai multe solicitări privind diverse restricționări ale circulației în oraș.

Comisia și-a dat avizul pentru închiderea circulației pe pasarela pietonală hobanată de peste Crișul Repede, dintre străzile Libertății și Aleea Emanuil Gojdu, pe o perioadă de 3 luni, începând cu data de 3 aprilie.  Măsura se ia ca urmare a începerii lucrărilor de desfaceri și demolări.

Proiectul presupune intervenții pe mai multe categorii de lucrări. Astfel, se propune reabilitarea racordării cu terasamentele, realizate cu ajutorul zidurilor de sprijin. Scările de acces pe pod, de pe malul stâng, vor fi reabilitate la nivelul mâinii curente (prin șlefuire, polizare și vopsire a elementelor metalice cu vopsele speciale pentru oțel), iar treptele vor fi placate  cu pavaj din plăci de granit.

Parapetul pietonal va avea o mână curentă din bronz și elemente decorative din oțel de formă hexagonală. La nivelul rampelor de acces, vor fi reabilitate elementele arhitecturale de capăt. Stratul de uzură se va realiza din piatră cubică 80x80x80 mm. Totodată, se va recondiționa și proteja anticoroziv parapetul metalic. La nivelul căii de pod, stratul de uzură va fi realizat din plăci de granit fiamate de 2 cm.

În cadrul conceptului de iluminat se vor înlocui corpurile de iluminat existente cu corpuri de iluminat cu LED. Realizarea investiției are ca obiectiv modernizarea rețelei de infrastructură pietonală, la standarde europene, astfel încât circulația pietonilor să se desfășoare în condiții maxime de siguranță și confort

Distribuie informația
Alte știri