Pași importanți în reabilitarea a două staţii de cale ferată din Bihor

Compania CFR SA a finalizat, la sfârşitul săptămânii trecute, evaluările tehnice și financiare ale ofertei primite pentru licitația lansată pentru „Studiu de fezabilitate aferent obiectivului de investitii Modernizare/reabilitare a 47 staţii de cale ferată din Romania – Sucursala Regionala CF Cluj – 8 loturi”.

Statiile selectionate in proiect situate pe raza Sucursalei Regionala CF Cluj sunt: Satu Mare, Baia Mare, Jibou, Dej Calatori, Beclean pe Someş, Valea lui Mihai, Carei şi Salonta. Pentru toate cele opt loturi ale contractului a fost depusă o singură ofertă, respectiv cea de la compania 3D ARHIGRUP. Termenul de realizare al studiului este de 12 luni de la semnarea contractului, urmând apoi licitația pentru proiectarea și execuția efectivă a lucrărilor. Valoarea etapei actuale este de 3,1 milioane lei.

Pentru elaborarea studiului de fezabilitate, Contractantul va respecta actele normative si reglementările specifice infrastructurii feroviare, în vederea prezentării unui proiect matur, care sa corespundă celei mai eficiente soluţii din punct de vedere tehnico-economic, pentru care să se aprobe asigurarea sursei de finanţare pentru implementarea obiectivului de investiţie, cu respectarea parametrilor tehnici impuşi de standardele şi legislaţia europeană/internaţionala în vigoare, inclusiv pentru modernizarea/reabilitarea staţiilor de cale ferată.

Distribuie informația
Alte știri