„Pași spre măiestrie”- Masterclass de clarinet și vioară, la Oradea –

În cadrul proiectului „Pași spre măiestrie”, în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie 2019, la Oradea, va avea loc un masterclass de clarinet și vioară susținut de Aurelian Băcan și Andrada Ciupeiu.

Acest proiect reprezintă o oportunitate deosebită pentru cei 21 de tineri clarinetiști și violoniști care au fost selectați în urma înscrierii. Ei sunt elevi și studenți ai instituțiilor de profil din Oradea, Zalău, Satu Mare și Cluj-Napoca. Pe parcursul celor trei zile, cursanții vor lucra intensiv sub îndrumarea celor doi muzicieni devotați artei sunetelor, potrivit crisana.ro

Aurelian Băcan este solo-clarinetist în cadrul Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca, lector universitar doctor la Academia Națională de Muzică Gh. Dima și, totodată, compozitor. Andrada Ciupeiu este violonistă, asistent universitar doctor la Departamentul de Muzică al Facultății de Arte a Universității din Oradea.

Deschiderea masterclass-ului are loc joi, 31 octombrie, de la ora 17.00, în sala festivă a Universității Creștine Partium, cu un recital susținut de cei doi mentori, alături de pianista Ana-Ruth Maior. Recitalul cuprinde lucrări din repertoriul clasic, ce aparțin compozitorilor: Camille Saint-Saëns, Cesar Franck, Igor Stravinski, Béla Kovács, precum și o lucrare pentru vioară solo din creația lui Aurelian Băcan, intitulată „The Pain”, ce va fi interpretată de violonista Andrada Ciupeiu în primă audiție absolută. Intrarea este liberă.

Distribuie informația
Alte știri