Patrimoniul orașului Oradea se va îmbogăți cu o nouă statuie

În prima curte interioară a Cetății Oradea a început montarea statuii Sfântului Ladislau, lucrare efectuată în atelierele din Zimandul Nou. Are o înălțime de 5,3 metri, fiind realizată după modelul creat de artistul plastic Deák Árpád. Soclul statuii e deja finalizat.

Ideea realizării acestei statui s-a născut în 2017, cu ocazia comemorării a 825 de ani de la canonizarea regelui drept sfânt.

Primăria Oradea, Episcopia Romano-Catolică, Fundația de Protejare a Monumentelor și Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune s-au înțeles încă din anul 2022 să amplaseze o statuie ecvestră a Sf. Ladislau în Cetatea Oradea, locul în care, cu secole în urmă, au mai existat două asemenea statui.

„Prin realizarea acestei statui patrimoniul orașului Oradea se va îmbogăți cu o nouă lucrare a artistului consacrat Deák Árpád”, se afirmă într-un comunicat comun al Primăriei Municipiului Oradea și Episcopiei Romano-Catolice de Oradea.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri