Patru afgani ascunși într-un automarfar depistați la P.T.F. Borș II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II, județul Bihor, au depistat patru cetăţeni din Afganistansolicitanți de azil în țara noastră, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar care transporta profile din aluminiu.

În data de 03.11.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean R.Moldova, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Republica Moldova. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, profile din aluminiu pe ruta Turcia-Polonia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport,  poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunși în compartimentul marfă al semiremorcii, patru cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 24 și 28 ani, solicitanți de azil în țara noastră.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Distribuie informația
Alte știri