Patru bihoreni care au furat componente auto de milioane de lei, dintr-o fabrică din Oradea, reținuți de polițiști

Joi, 7 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în urma administrării probatoriului într-un dosar investigat sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au reținut, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, trei tineri de 22, 24 și 17 ani, toți din comuna Bratca, județul Bihor și un bărbat de 36 de ani, din municipiul Oradea, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat (10 acte materiale), complicitate la furt calificat (10 acte materiale), respectiv conducere fără permis.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 3 mai –  16 iunie a.c., tânărul de 22 de ani, angajat în calitatea de șef de tură al unei societăți comerciale din municipiul Oradea, care are ca obiect de activitate producția de componente utilizate în industria auto, profitând de atribuțiile de serviciu, de a transporta produsele respective în interiorul fabricii, ar fi sustras, în repetate rânduri, 1.965 de componente utilizate în industria auto, beneficiind de sprijinul celorlați doi tineri, de 24, respectiv 17 ani, care ar fi preluat bunurile sustrase, după ce au fost scoase din interiorul fabricii și le-ar fi transportat cu diverse autoturisme.

Bărbatul de 36 de ani, din Oradea, este bănuit că ar fi valorificat bunurile sustrase pe raza județelor Bihor și Timiș.

La 16 iunie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice bihoreni l-au prins în flagrant delict pe tânărul de 17 ani, în timp ce se pregătea să preia 49 de componente utilizate în industria auto, care fuseseră aruncate peste gardul societății comerciale orădene de tânărul de 22 de ani, care era angajat al fabricii.

Bunurile identificate astfel de polițiști, în valoare de aproximativ 140.000 de lei, au fost indisponibilizate. Totodată, a fost indisponibilizat și autovehiculul utilizat în vederea transportării acestora, pe care tânărul de 17 ani este bănuit că l-ar fi condus fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, pentru documentarea și probarea activității infracționale a acestora, în perioada 16 – 17 iunie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice bihoreni au efectuat patru percheziții domiciliare, în urma cărora au identificat 1.450 de euro, despre care se presupune că ar proveni din vânzarea componentelor auto sustrase, bani asupra cărora a fost instituită măsura asiguratorie a sechestrului.

Prejudiciul total cauzat astfel societății comericale orădene, în perioada 3 mai –  16 iunie a.c., a fost estimat la 2.261.555 de lei.

Vineri, 8 iulie a.c., cele patru persoane vor fi prezentate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, în vederea dispunerii de măsuri legale față de acestea.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și în vederea recuperării integrale a prejudiciului cauzat.

Pe parcursul cercetărilor, polițiștii bihoreni au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Alte știri