Patru camioane cu soia modificată genetic au părăsit fraudulos localitatea Valea lui Mihai

Foto: Eugenia Pasca/ agerpres.ro

Patru din cele şase camioane cu peste 250 de tone de soia modificată genetic, interzisă a fi cultivată în UE, au părăsit fraudulos, în timpul nopţii de sămbătă spre duminică, baza de recepţie din oraşul Valea lui Mihai, unde au fost reţinute pentru analize, după ce reprezentanţii firmei au fost anunţaţi vineri că luni, 1 noiembrie, urmează să fie distrusă întreaga cantitate.

Directorul Direcţiei pentru Agricultură Bihor, Nicolae Hodişan, a sesizat organele de poliţie că aceste camioane, înmatriculate în Iaşi, circulă de duminică prin judeţ către destinaţii necunoscute.

Soia transportată a fost confirmată ca fiind modificată genetic în urma analizelor efectuate de Laboratorul pentru Controlul Calităţii Seminţelor şi Materialului Săditor Bucureşti. Rezultatele au fost comunicate joi, 28 octombrie, Direcţiei Agricole Bihor.

Transporturile de soia modificată genetic au fost descoperite şi anunţate luni, 18 octombrie, în baza unor sesizări primite de la producători agricoli din zona Săcueni-Valea lui Mihai, cum că în zonă au sosit mai multe camioane cu soia care îşi caută desfacere. Bazele de recepţie din zonă au refuzat preluarea acestui produs, în baza analizelor efectuate în laboratoarele proprii, care au arătat că este soia modificată genetic.

Sursa: agerpres.ro

Distribuie informația
Alte știri