Patru cetăţeni marocani, opriţi la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, judeţul Bihor, au depistat patru cetăţeni marocani, solicitanţi de azil în ţara noastră, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în state din vestul Europei.

* În data de 19.01.2020, în jurul orei 22,30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş – I.T.P.F. Oradea, aflaţi în misiune pe comunicaţia Borş-Santău Mic, la aproximativ 300 m de linia de frontieră, au descoperit într-un autoturism condus de un cetăţean român, care circula în regim de taxi, doi cetăţeni străini. Întrucât aceştia nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Maroc, în vârstă de 31, respectiv 40 de ani.

* Alţi doi cetăţeni din Maroc, în vârstă de 30, respectiv 37 de ani, au fost depistaţi, în aceeaşi zi, în jurul orei 05.20, la PTF Episcopia Bihor – judeţul Bihor, cu ocazia formalităţilor de ieşire din ţară efectuate asupra unui tren internaţional, care circula pe ruta Braşov-Budapesta. Cei doi bărbaţi au prezentat la control documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil în ţara noastră. Deoarece nu pot călători în afara României în baza acestor documente, cei doi au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În ambele cazuri, cetăţenii străini erau solicitanţi de azil în ţara noastră, declarând că au procedat în acest mod deoarece doreau să ajungă în state din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor patru persoane, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetăţenii străini, iar pentru şoferul din primul caz pentru trafic de migranţi. Totodată, autoturismul folosit de acesta a fost indisponibilizat la sediul I.T.P.F Oradea până la finalizarea cercetărilor urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Alte știri