Patru locuințe în nouă zile! VEZI cum e posibil miracolul

Habitat pentru Umanitate Beiuş construieşte patru locuinţe pentru familii cu venituri modeste în doar nouă zile (13-23 septembrie) cu ajutorul a 200 de voluntari, de fapt, angajați ai firmei Celestica, companie ce s-a implicat în proiecte sociale încă din 2010.

Timp de nouă zile,voluntarii şi beneficiarii vor lucra cot la cot şi vor debita lemn, vor bate cuie, vor îmbina şi ridica ziduri, vor monta căpriorii de lemn, astereala şi ţigla şi vor termoizola cu polistiren cele patru locuinţe. O locuinţă are 56 m2 şi este compusă din două dormitoare în partea superioară, living, bucătărie şi baie la parter, făcând parte dintr-un complex de 4 apartamente construite sub acelaşi acoperiş.

Beneficiarii din acest an ai locuinţelor sunt patru familii de orădeni care speră de mult timp să locuiască în condiţii mai bune. Ionuţ şi Ioana formează o familie tânără care locuiește într-un apartament cu două camere la bloc împreună cu părinţii şi încă două nepoate aflate în grija acestora aşa încât 6 persoane împart 50m2.  O altă familie, a Adinei (îngrijitoare la un spital) şi a soţului, Silviu, (şofer distribuţie marfă în Oradea) au venituri care nu le permit decât să-şi plătească cele necesare pentru traiul de zi cu zi şi chiria la o garsonieră de 22m2. A treia familie, a lui Călin, locuieşte într-un apartament modest, cu chirie. Doar el lucrează, Anca, soţia sa, ocupându-se de creşterea celor doi copii. Având nevoie de bani pentru întreţinere şi pentru un trai decent, Călin a fost nevoit să-şi mai ia un al doilea loc de muncă, aşa că lucrează de dimineaţa până seara.  Nu în ultimul rând, familia lui Toni a trecut în anul 1988 prin drama pierderii locuinţei proprii, ce a fost demolată pentru că orașul se extindea și casa cădea exact pe locul în care se construia o fermă. Statul comunist le-a dat o altă locuinţă pe care au pierdut-o în 2012, fiind evacuați din casă pentru că au pierdut procesul cu proprietarul care a revendicat-o, trăind de atunci din chirie în chirie.

Până în prezent 1.262 de angajaţi ai companiei au voluntariat la ridicarea de locuinţe Habitat iar în acest an încă 200 vor da o mână de ajutor timp de nouă zile în cadrul proiectului „Locuinţe pentru un viitor sigur” din Oradea, ajutând la ridicarea a încă patru locuinţe noi. Ca o statistică putem spune că până în prezent orădenii au efectuat 10.096 ore muncă voluntară, adică exact 3 ani, 5 luni şi 12 zile cât ar fi muncit zi de zi un angajat care lucrează 8 ore pe zi. Compania a contribuit financiar şi cu munca voluntară la construirea a 7 case noi, a 3 garsoniere, la ridicarea zidurilor a 24 locuinţe şi la turnarea fundaţiile pentru 11 case.

 

 

Distribuie informația
Alte știri