Patru oameni pot visa la o nouă viaţă! A şasea prelevare de organe, la Oradea

Echipe de chirurgi de la centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Tîrgu Mureş au ajuns noaptea trecuta la Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea .

Familia unui bărbat de 40 de ani din urbea de pe Crişul Repede, care a intrat în moarte cerebrală după un atac vascular, şi-a dat acordul ca organele lui să fie prelevate. Prin gestul lor, patru oameni pot visa la o nouă viaţă. Este a şasea prelevare de organe realizată într-o singură lună, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea.

Echipa medicală a spitalului din Oradea (Dr. Carmen Pantiş, Dr. Ștefania Sije, Dr. Yvonne Pop, Dr. Ovidiu Pop, as. Aurelia Cheregi, Dr. Rzan Bhageeruttty) este cea care a avut misiunea de a obține acceptul de la familia care a fost de acord să ajute niște semeni aflați în suferință.

Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Tg. Mureş (Dr. Radu Bălău, Dr. Claudiu Ghiragosian, Dr. Al Hussein Hussam, as. Simona Olar), Institutul Clinic Fundeni (Dr. Genady Vatachki, Dr. Gheorghe Potlog, as. Cezar Ioniţă ) şi Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca (Dr. Dan Pop, Dr. Andrei Tomuta). În continuare, echipele de transplant, chirurgi şi anestezişti, vor reda bucuria vieții pacienților de pe lista de așteptare.

Pentru ca organele prelevate de la donatorul aflat în moarte cerebrală să ajungă cât mai repede la primitori, transportul a fost asigurat de un elicopter SMURD.

Alte știri