Patru oferte pentru realizarea parcului fotovoltaic de pe Matei Corvin din Oradea

Foto: e-solare.com

Luni, 6 noiembrie, a fost termenul de depunere a ofertelor pentru proiectarea și execuția parcului fotovoltaic de pe strada Matei Corvin. Ofertele depuse sunt următoarele:

1. FILIALA DE INTREȚINERE ȘI SERVICII ENERGETICE ELECTRICA SERV – ofertant unic;

2. Asocierea formată din GLOBAL TECHNICAL SYSTEM – lider de asociere și EXIMPROD ENGINEERING – asociat, având ca subcontractant pe IGNA CONSTRCUT SRL și terț susținător pe SC ALPIN SUN SRL;

3. Asocierea formată din ELECTRO-ALFA INTERNATIONAL – lider de asociere, SERVELECT SRL – asociat 1 și GENERAL ME.EL ELECTRIC – asociat 2;

4. Asocierea formată din RESTART ENERGY ONE – lider de asociere și TQM SERVICES – asociat.

Valoarea estimată a contractului este de 65.467.410,00 lei fără TVA.

Parcul fotovoltaic de pe Matei Corvin va produce energie verde care va putea fi comercializată. Proiectul este o premieră în România, întrucât doar două autorități publice locale, respectiv Oradea și Brașov, au avut o astfel de inițiativă.

Prin acest proiect se dorește instalarea unei centrale electrice fotovoltaice pe o suprafață de teren aflată în proprietatea municipiului Oradea, amplasată între străzile Matei Corvin și Santăului, în jurul haldei pentru depozitarea deșeurilor municipale. Centrala va fi racordată la Sistemul Energetic Național, contribuind astfel la creșterea producției de electricitate provenită din surse regenerabile și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Centrala electrică fotovoltaică prevede montarea a 15.168 de panouri fotovoltaice monofaciale, având fiecare o putere instalată unitară de minimum 670 Wp, respectiv echipamentele electrice aferente – 48 de invertoare de 175 kW și 5 posturi de transformare ridicătoare de 1850 kVA. În fiecare post pot fi conectate câte 10 invertoare în paralel. Panourile fotovoltaice vor fi amplasate pe structuri metalice de susținere speciale.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri