Patru persoane, bănuite că ar fi deținut și transportat ilegal 530.000 de țigarete nemarcate, reținute de polițiștii BCCO Oradea

foto/ ilustrativ

Joi, 30 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea au desfășurat o acțiune pe raza municipiului Salonta, în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru punerea în executare a patru mandate de aducere, emise pe numele a trei bărbați, de 36, 28 și 37 de ani și al unei femei de 35 de ani, toți din Salonta, cercetați pentru comiterea infracțiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete.

Din cercetări a reieșit că, la 1 și 8 septembrie 2021, cele patru persoane ar fi organizat și efectuat două transporturi care conțineau în total 530.000 de țigarete nemarcate legal, în valoare totală de aproximativ 270.000 de lei, provenite dintr-o țară din afara spațiului Uniunii Europene, pe ruta Suceava – Salonta.

La 8 septembrie 2021, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea au interceptat unul dintre transporturi pe raza municipiului Oradea, iar bărbatul de 36 de ani a fost prins în flagrant delict, în timp ce conducea o autoutilitară, cu care transporta 279.200 de țigarete nemarcate legal, de proveniență extracomunitară, în valoare totală de aproximativ 140.000 de lei.

Țigaretele nemarcate legal, descoperite de polițiștii B.C.C.O. Oradea, erau ambalate în cutii din carton și în saci din plastic și erau ascunse într-un compartiment special conceput al autoutilitarei cu care erau transportate (caz mediatizat la 9 septembrie 2021, cu titlulPeste 279.000 de țigarete de contrabandă, în valoare de peste 140.000 de lei, confiscate de polițiștii B.C.C.O. Oradea de la un salontan, prins în flagrant în timp ce le transporta, disimulate, într-o autoutilitară”).

Joi, 30 iunie a.c., în continuarea cercetărilor efectuate de polițiștii B.C.C.O. Oradea pentru documentarea și probarea activității infracționale a celor patru persoane, acestea au fost conduse la sediul B.C.C.O. Oradea, iar în urma audierii lor și a administrării probatoriului, polițiștii B.C.C.O. Oradea au dispus reținerea acestora, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice din cadrul B.C.C.O. Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, în vederea documentarii întregii eventuale activități infracționale a celor patru persoane.

La acțiunea de joi, 30 iunie a.c., au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor.

Alte știri