Patru persoane din Sri Lanka şi un cetăţean român reţinuţi de Poliţia de Frontieră Diosig

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig, judeţul Bihor, au depistat într-un într-un autoturism condus de un cetăţean român, doi bărbaţi şi două femei din Sri Lanka, solicitanţi de azil în România, care se îndreptau spre frontiera cu Ungaria, cu scopul de a trece ilegal în ţara vecină.

„În data de 16.02.2020, în jurul orei 01.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig – I.T.P.F. Oradea au oprit pentru control, pe comunicaţia Săcuieni-Silindru, la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră, un autoturism condus de un cetăţean român, în care se mai aflau, ca pasageri, patru cetăţeni străini. Persoanele, doi bărbaţi şi două femei, au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 28 şi 39 de ani, toţi solicitanţi de azil în ţara noastră. Aceştia au declarat faptul că intenţionau să treacă ilegal frontiera, pe jos, în Ungaria”, a informat un comunicat transmis duminică de Poliţia de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cei patru cetăţeni din Sri Lanka şi de trafic de migranţi pentru şoferul autoturismului, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun, se menţionează în comunicat.

Alte știri