Patru școli din Oradea vor beneficia în această primăvară de curți asfaltate

Prin Direcţia Patrimoniu Imobiliar, Primăria Oradea va asfalta în această primăvară curțile interioare a patru instituții școlare din Oradea: Colegiul Național Iosif Vulcan, Liceul Teoretic Lucian Blaga, Școala Gimnazială Ion Bogdan și Szacsvay Imre de pe strada M. Eminescu.

Lucrările propuse prevăd modernizarea și asfaltarea curții interioare, asfaltarea trotuarelor, executarea canalizării pluviale pentru întreaga suprafață a curții interioare, montarea căminelor de vizitare care vor fi racordate la rețeaua existentă, precum și montarea rigolelor și a bordurilor prefabricate.

Curtea Colegiului Iosif Vulcan se extinde pe o suprafață de 1.420 mp, iar în cazul Liceului Teoretic Lucian Blaga suprafața care va fi asfaltată este de 1.876 mp. La Școala Ion Bogdan este vorba de două terenuri: terenul de sport de 670 mp, respectiv terenul de joacă cu o suprafață de 330 mp. În cazul școlii Szacsvay, va fi asfaltată o suprafață de 970 mp.

Toate cele patru propuneri au o durată de realizare a investiției de 60 zile lucrătoare, valoarea estimată a lucrărilor fiind: pentru Colegiul Național Iosif Vulcan de 137.496,54 lei fără TVA, pentru Liceul Teoretic Lucian Blaga de 116.082,62 lei fără TVA, pentru Școala Gimnazială Ioan Bogdan de 73.665,84 lei fără TVA, iar pentru Școala Szacsvay Imre de 59.884,03 lei fără TVA.

,, Ne dorim ca în următorii 2-3 ani toate școlile din Oradea să beneficieze de curți asfaltate și servicii de calitate, pentru ca elevii orașului să poată învăța în condiții decente”, sustine Lucian Popa, directorul executiv la Direcţia Patrimoniu Imobiliar.

În ședința Consiliului Local din data de 23 februarie, Direcţia Patrimoniu Imobiliar va propune spre aprobare consilierilor locali indicatorii tehnico-economici în vederea realizării acestor investiții.

Distribuie informația
Alte știri