Patru țări prelungesc restricțiile pentru români după deschiderea frontierelor

Multe țări din Europa și-au redeschis granițele pentru cetățenii din UE, însă unele păstrează restricții în cazul persoanelor care vin din state cu o rată ridicată de infectare cu coronavirus.

România este printre țările cu cele mai multe cazuri de COVID-19 din Europa, cu o incidență cumulată a noilor cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori ridicată, de 17,7. Țara noastră este depășită doar de Suedia (119,4), Portugalia (43,7) și Marea Britanie (27,4), după cum a explciat și profesorul Alexandru Rafila.

Clasamentul țărilor cu cele mai multe cazuri de COVID-19 este completat de Bulgaria (16,5), Serbia (15,2) și Polonia (14,8).

Din acest motiv, mai multe state au decis să mențină restricțiile de circulație și măsurile de carantină/izolare pentru cetățenii care vin din aceste țări – adică inclusiv pentru români. Este vorba despre: Estonia, Danemarca, Malta si Slovacia.

Înainte de orice călătorie este recomandat să verificat site-ul Ministerului de Externe, pentru ultimele informații privind restricțiile de călătorie și să contactați companiile 

Distribuie informația
Alte știri