Patrulater pentru colaborări politice la nivelul Consiliului Județean Bihor și Consiliului LocalL Oradea

Liderii județeni ai PSD, ALDE, UDMR și PNL au semnat duminică, 28 iulie, un acord politic județean pentru „dezvoltarea, lărgirea și normalizarea colaborărilor politice la nivelul Consiliului Județean Bihor și Consiliului Local al municipiului Oradea”.

„Alocarea a jumătate din suma totală rezultată din cotele defalcate pentru unitățile administrativ-teritoriale, de către CJB va fi realizată în funcție de necesitățile comunităților, solicitările acestora, bazată pe ponderea numărului primarilor fiecărei formațiuni semnatare. Destinația celeilalte jumătăți din suma totală rezultată din cotele defalcate pentru unitățile administrativ-teritoriale, va fi decisă de formațiunile aflate la conducerea executivă a CJB, pe baza solicitărilor primite și a priorităților stabilite de aceasta. Toate alocările se vor face cu respectarea prevederilor legale în vigoare”, se arata în document.

De asemenea, părțile semnatare au convenit susținerea în comun a unor proiecte importante pentru dezvoltarea județului Bihor și a municipiului Oradea. Este vorba despre:
– realizarea tronsonului bihorean al Autostrăzii Transilvania, inclusiv al legăturii la nivel de autostradă cu municipiul Oradea;
– proiectul Via Carpatia, adică drumul expres Oradea – Arad;
– susținerea proiectelor de conectivitate feroviară către principalele direcții din regiune;
– dezvoltarea infrastructurii Aeroportului Internațional Oradea și extinderea numărului de curse interne și externe;
– finalizarea construcției Sălii multifuncționale din municipiul Oradea;
– susținerea dezvoltării învățământului universitar orădean și implementarea unor măsuri coerente pentru dezvoltarea turismului și a economiei rurale din județul Bihor.
Foto: traininguri.ro

Distribuie informația
Alte știri