Pe fondul disputelor dintre CJ si Primarie, Carnavalul Florilor ajunge luni in Piata Unirii

A devenit deja o traditie ca pe data de 21 august, la Oradea sa fie organizat Carnavalul Florilor, in cadrul caruia carele alegorice venite de la Debretin defileaza prin Oradea, insotite de grupuri de dansatori, pana acum Primaria Oradea si CJ Bihor fiind parteneri. 

In acest an, reprezentantii comunitatii maghiare au dorit sa marcheze si data de 20 august, cand este sarbatorita Ziua Ungariei. Asociatia Sf. Ladislau, infiintata si condusa de lideri ai PPMT, a propus organizarea unui targ de produse traditionale în Piata Unirii, proiect sustinut de Primaria Oradea. Nemultumit de faptul ca municipalitatea sustine o actiune a PPMT, Consiliul Judetean, condus de UDMR, a refuzat sa fie partener la aceasta manifestare si a organizat un eveniment propriu în Parcul Balcescu, tot duminica, 20 august.  Reprezentantii Primariei sustin ca manifestarea nu ar fi una politizata, ba mai mult, acestia spun  ca CJ a fost invitat sa se alature carnavalului, dar cu toate acestea nu este partener. 

Asadar, duminica oradenii vor avea parte de doua evenimente, unul organizat de CJ Bihor in Parcul Balcescu iar celalalt de Asociatia Sf.Ladislau si Primaria Oradea in Piata Unirii.

Luni, 4 care alegorice vor putea fi admirate, incepand cu ora 11:00, in parcarea de pe str. Decebal nr.3. La ora 14:00, carele vor porni pe traseul B-dul Decebal – str. Tudor Vladimirescu – sosind in Piata Unirii, la aproximativ ora 15.30 iar la ora 18.30 acestea vor porni inapoi spre Debretin. 

Distribuie informația
Alte știri