Peisaj post-apocaliptic pe lotul Chiribiș-Biharia al Autostrăzii Transilvania. Cum arată acum lucrările abandonate de două ori

Asociaţia Pro Infrastructură a publicat pe Facebook fotografii care ilustrează dezastrul lăsat în urmă de spaniolii de la Corsan, cei care trebuiau să termine ce a început Bechtel pe lotul Chiribiş – Biharia al Autostrăzii Transilvania.

Amintirile ne chinuiesc, amintirile ne răscolesc… pe lotul Chiribiș-Biharia al Autostrăzii Transilvania. Mai rezistați?! Lucrările pe autostrada blestemată au început în 2004 în era Bechtel și au fost „continuate” de spaniolii de la Corsan în 2016 care de fapt nu au făcut nimic, explică Pro Insfrastructura

Peisajul actual este post-apocaliptic: vegetație luxuriantă care înghite betoanele și distruge terasamentele neprotejate, pile cu armături roase de rugină, elevații cu hidroizolația mâncată de ploi, piloți cu armătura furată și radiere care te duc cu gândul la ruinele antichității.

După 16 ani, două rezilieri și două licitații, pe 12.06.2020 Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat contractul pentru tronsonul Chiribiș-Biharia cu Trameco (grupul Selina), cei 28,55 km trebuind să fie să fie proiectați și executați în doi ani cu 326 milioane de lei.

Amintirile ne chinuiesc, amintirile ne răscolesc… pe lotul Chiribiș-Biharia al Autostrăzii Transilvania. Mai…

Publicată de Asociația Pro Infrastructură pe Miercuri, 17 iunie 2020
Distribuie informația
Alte știri