Pelé, legenda fotbalului mondial, a murit la 82 de ani

Pelé, legenda fotbalului mondial, a murit la 82 de ani, transmit AP și Sky News. Starul brazilian era internat în spital cu grave probleme de sănătate. Este singurul fotbalist până în prezent care este tripul campion mondial la fotbal (1958, 1962, 1970).

Pelé, pe numele său Edson Arantes do Nascimento, este considerat cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor. Moartea sa vine la un an de la moartea lui Maradona, considerat de asemenea o legendă a fotbalului mondial. Cei doi erau foarte apropiați.

A fost supranumit ”regele fotbalului”, dar cealaltă poreclă a lui Pelé – Pérola Negra, sau Perla Neagră – a fost cea care a evocat cel mai bine strălucirea rară pe care a cuprins-o în corpul său micuț, amintește Washington Post. Pelé, care timp de zeci de ani a fost considerat cel mai celebru atlet din lume, a murit la 29 decembrie, la 82 de ani.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri