Pelerinaj pe biciclete. 20 de ciclisti condusi de pastorul Marius Cruceru vor pedala 1000 km prin Austria si Germania in memoriam Dietrich Bonhoeffer

Imbinand pasiunea pentru ciclism cu istoria si religia, pastorul Marius Cruceru a organizat in ultimii ani mai multe tururi pe bicicleta pe tema persecuțiilor din al doilea război mondial. Cei care l-au insotit au fost de două ori la Auschwitz si au pedalat prin tunelurile lui Mussolini. In acest an, ciclistii vor porni luni, 14 august din Oradea spre Viena, vor ajunge la Mauthausen, intr-un lagar nazist ceva mai putin cunoscut si apoi in lagărul de la Gosen – Flossenburg, locul în care a fost spînzurat Dietrich Bonhoeffer, un pastor evanghelic care a avut curajul sa li se opuna nazistilor.

1000 de kilometri vor fi strabatuti in 7 zile. Calatoria va fi inclusă în programul Oare eu cît mai #REZIST – Hospice Emanuel, campanie prin care sunt adunati bani pentru un centru de îngrijire a bolnavilor terminali.

Asa cum a anuntat pe blogul personal, Marius Cruceru isi propune sa organizeze in anii ce vin tururi ale Evului Mediu și Antichității : Grecia, Italia, Turcia si chiar Israel.

Distribuie informația
Alte știri