Pelerinajul pietonal Oradea-Máriapócs a ajuns la editia cu numarul 15

Un grup mare de tineri maghiari greco-catolici au pornit, marti dimineata, in Pelerinajul pietonal Oradea-Máriapócs. Evenimentul, aflat la cea de-a 15-a editie, se deruleaza in perioada 7-12 august.
Pelerinajul tinerilor e organizat de Mitropolia Greco-Catolica din Debrecen in parteneriat cu Episcopia Romana Unita cu Roma Greco-Catolica de Oradea.

In acest an se consemneaza o premiera, se porneste din Oradea nu dintr-o localitate din Ungaria. Celor 260 de tineri cu varste de peste 16 ani, cei mai multi din tara vecina, li s-a alaturat si un grup de 20 de tineri din Satu Mare si Oradea. Impreuna cu organizatorii vor parcurge pe jos circa 120 de kilometri, avand un traseu stabilit, cu mai multe opriri la biserici.

Pe 10 august, tinerii vor trece granita spre Ungaria, urmand sa ajunga in localitatea Máriapócs, unde se afla o renumita biserica greco-catolica, a Maicii Domnului Inlacrimate.

Pana atunci insa grupul va trece prin mai multe localitati ale Bihorului: Oradea — Saldabagiu de Munte — Paleu — Cetariu — Tautelec — Sisterea — Sarbi — Fegernic — Saniob — Sanicolau de Munte — Cadea — Ciocaia — Sacuieni — Silindru — Simian — frontier, conform agerpres.ro.

Distribuie informația
Alte știri