Pelerinii sunt asteptati la Manastirea Izbuc din Bihor. E praznic mare

Mănăstirea Izbuc își prăznuiește de Izvorul Tămăduirii, prima Vineri după Paști, unul din hramurile principale. Sunt asteptati la sărbătoare mii de credincioşi ortodocşi din Bihor, dar şi din alte colţuri ale ţării.

Programul liturgic va începe, joi seara, 20 aprilie, de la ora 19, prin oficierea slujbei Privegherii, urmată de procesiunea cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului la izvorul tămăduitor Izbuc, continuand cu Taina Sfântului Maslu și dezlegări, precum şi Sfânta Liturghie săvârşită la miezul nopţii.

In ziua praznicului, 21 aprilie, Sfânta Liturghie va fi săvârșită de Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, alaturi de un sobor de ieromonahi, preoți și diaconi, iar la final toți credincioșii vor primi Apă Sfințită si vor fi poftiți la tradiționala agapă frățească.

Pelerinii se vor putea închina la un fragment din lemnul Sfintei Cruci, la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, la icoana Mântuitorului pictată de Părintele Arsenie Boca și la moaștele Sfântului Nectarie și a mai multor sfinți.

Distribuie informația
Alte știri