Pentru a nu deruta pilotii avioanelor, in zona Aeroportului Oradea se va construi un drum “ingropat”

Dezvoltarea mai multor mall-uri la iesirea din Oradea spre – Arad, in zona Aeroportului, a creat si o reala problema in traficul de pe centura orasului, pe care autoritatile vor sa o rezolve construind un drum semi-ingropat. Este vorba despre o legătura suplimentare între DN79 Oradea – Arad de la girația de lângă Cimitirul Rulikowski spre Aeroport.

Conform proiectului, actualul drum care duce la piața de vechituri s-ar continua pe lângă piață prin spatele centrului comercial Era pana in drumul national.

Amplasamentul este situat la doar cateva sute de metri de pista de aterizare iar farurile masinilor ar putea sa-i fie confundate cu instalatia de iluminare a aeroportului.Solutia gasita de proiectanti este un drum semi-ingropat, adică va avea o copertina de protecție pentru lumini.

Autoritatea Aeronautica si-a dat deja acordul de principiu pentru realizarea investitiei. El trebuie să respecte în principal două reguli: să nu depășească partea superioară a drumului, inclusiv nivelul camioanelor care ar trece acolo și de asemenea să fie sub nivelul instalației de balizaj.

Acest proiect urmează să fie realizat din bugetele locale, fiind în gestiunea Zonei Metropolitane Oradea.

Distribuie informația
Alte știri