Pentru FC Bihor urmează un nou joc cu Poli Timişoara: sâmbătă de la ora 18, la Stadionul Iuliu Bodola

Fotbaliştii de la FC Bihor încheie în acest sfârşit de săptămână seria celor trei jocuri pe care le-au avut programate pe teren propriu într-un interval de doar opt zile.

Astfel, după duelurile cu CSC Peciu Nou (scor 1-0) şi Phoenix Buziaş (1-1), sâmbătă, 11 mai, de la oa 18, roş-albaştrii vor primi replica echipei Politehnica Timişoara, într-o partidă care se constituie derby-ul Seriei a 8-a a Ligii a III-a.

Meciul va conta pentru etapa cu numărul 8 a fazei play-off, penultima, şi se va desfăşura la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”.

Va fi cel de-al cincilea duel între cele mai bune echipe din Seria a 8-a în acest sezon. Până acum, FC Bihor s-a impus o singură dată, iar celelalte trei partide s-au încheiat la egalitate. Mai întâi, pe 16 septembrie, în etapa a 4-a a sezonului regular, la Timişoara s-a consemnat egalitate, scor 1-1, între cele două formaţii. Apoi, în runda cu numărul 13, pe data de 18 noiembrie, la Oradea, într-un joc care s-a desfăşurat în nocturnă, s-a consemnat tot 1-1.

În play-off, cele două echipe s-au întâlnit pentru prima dată la Oradea, pe 6 aprilie, în etapa a 2-a, când scorul a fost 0-0. În returul de la Timişoara, însă, în etapa a 5-a, pe 27 aprilie, FC Bihor s-a impus cu 1-0, printr-un gol marcat de Florin Chitaş.

Între timp, cele două echipe şi-au rezolvat ecuaţia calificării la baraj, şi se ştie deja, FC Bihor va participa la barajul de promovare de pe primul loc, iar Poli Timişoara de pe poziţia a doua. Astfel, meciul de sâmbătă de la Stadionul Iuliu Bodola se constituie mai mult un derby al orgoliilor, dar şi o bună şi utilă repetiţie pentru ceea ce va urma la barajul de promovare pentru cele două echipe.

„Abordăm jocul cu maximă seriozitate, abordăm jocul ca un retur de baraj, pentru că întâlnim o echipă care joacă şi ea barajul şi atunci încercăm să fim cât mai bine pregătiţi şi concentraţi şi să avem o responsabilitate în tot ceea ce trebuie să facem. Suntem încrezători, pentru că, aşa cum am mai spus, echipa n-are de ce să fie dezamăgită, chiar dacă rezultatul nu a fost tocmai favorabil în ultimul joc de pe teren propriu. Este îmbucurător că jucătorii încet încep să prindă formă. Mă refer la cei care au fost o perioadă accidentaţi şi deja îi simt cu o formă în plus în procesul de pregătire, iar pe mine mă bucură aceasta”, a declarat antrenorul principal al FC Bihor, Florin Farcaş.

În continuare, singurii indisponibili în echipa orădeană sunt Alexandru Stoian şi Răzvan Gunie.

Cu două etape înainte de încheierea play-off-ului, FC Bihor este lider autoritar, cu 63 de puncte, fiind singura echipă din tot eşalonul al treilea neînvinsă în acest sezon, în timp ce Politehnica Timişoara ocupă locul 2, cu 51 de puncte.

Şi la meciul de sâmbătă, preţul unui bilet de intrare la joc este de 10 lei, iar copiii sub 14 ani şi persoanele cu dizabilităţi au accesul gratuit.

Distribuie informația
Alte știri