Pentru iubitorii de drumeţii! Traseele din Masivul Retezat sunt practicabile

Toate traseele principale din Masivul Retezat sunt practicabile pentru drumeţie, la acest sfârşit de săptămână, după ce salvamontiştii din judeţul Hunedoara au reuşit să repare principalele poduri şi podeţe ce au fost distruse de o viitură puternică în luna iunie.

Probleme mai sunt doar la drumul spre Poiana Pelegii, unde accesul este restricţionat din cauza pericolului de surpare a carosabilului.

Şeful Salvamont Hunedoara a menţionat pentru agerpres.ro că au fost reabilitate drumurile de acces spre cabanele Cârnic şi Pietrele, astfel că acum pot fi folosite de echipajele de intervenţie în cazul unor acţiuni de salvare, dar şi de cabanieri pentru aprovizionare cu tractorul.

Salvamontiştii sunt prezenţi la punctele de permanenţă şi oferă informaţiile necesare turiştilor, astfel încât aceştia să nu aibă probleme pe munte. Ei recomandă turiştilor care doresc să urce pe munte, să fie pregătiţi cu bocanci, haine mai groase şi pelerine de ploaie, dar şi cu saci de dormit care să reziste la temperaturi scăzute, deoarece la peste 2.000 de metri altitudine, în zona lacurilor Bucura şi Zănoaga, termometrul scade pe timp de noapte până la 6 grade Celsius.

Foto: stafetamuntilor.ro

Distribuie informația
Alte știri