Pepenii din piețe trebuie etichetați. E ordin venit de la ministrul Agriculturii, Petre Daea

Un ordin al ministrului Agriculturii, Petre Daea, publicat marți în Monitorul Oficial, introduce noi reguli pentru producătorii de pepeni: realizarea și afișarea de etichete care să conțină numele produsului, dar și data recoltării și localitatea de origine.

Art. 3 al Ordinului spune că „eticheta pentru produsul pepeni comercializat de producătorii agricoli va conține informații cu privire la denumirea produsului, localitatea de origine, data obținerii produsului și prețul de vânzare”.

Același articol mai prevede că producătorii au obligația afișării etichetei „într-un loc vizibil cumpărătorilor, fără a se deteriora”.

Eticheta va avea format A4, va fi plastifiată transparent și va fi „imprimată landscape, față-verso, color” cu informațiile menționate mai sus.

Producătorii vor fi verificați la etichete, prin sondaj, de reprezentanții Direcției generale control, antifraudă și inspecții din cadrul Ministerului Agriculturii.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri