PERCHEZITII : 11 contrabandisti de tigari din Marghita au fost luati de Politie joi dimineata. 23 de imobile au fost verificate

Poliţiştii bihoreni de investigare a criminalităţii economice sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au efectuat 23 de percheziții la 11 persoane din Marghita, bănuite de contrabandă cu țigări și spălarea banilor. În urma perchezițiilor au fost descoperite şi confiscate peste 100.000 de țigarete netimbrate și diverse sume de bani în lei și valută.

Cei 11 au între 25 și 71 de ani. Polițiștii ii banuiesc că, în perioada 2015 – 2016, ar fi realizat activităţi de introducere în ţară, transport, deţinere şi comercializare de ţigarete marcate necorespunzător către diverse persoane fizice din judeţul Bihor.

Prejudiciul total creat astfel bugetului de stat se ridică, până în prezent, la peste 100.000 lei.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate joi, 7 iulie a.c., la care au participat peste 90 de poliţişti, la domiciliile suspecţilor, precum şi în imobile din municipiul Marghita și din localitatea bihoreană Săcueni au fost descoperite şi ridicate în vederea cercetărilor 103.837 ţigarete marcate necorespunzător, de diferite mărci, 55 grame tutun, în valoare totală de aproximativ 50.000 lei, 5.000 euro şi 7.000 lei în numerar.

Cele 11 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor în vederea audierilor, urmând a fi dispuse măsurile legale.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției pentru Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Distribuie informația
Alte știri