Percheziţii ale poliţiştilor la sex shop-uri din Bihor, Bucureşti şi alte 3 judeţe, care ar vinde ilegal produse care conţin o substanţă toxică

Poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R., sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, cu sprijinul poliţiştilor de la arme, explozivi şi substanţe periculoase din cadrul D.G.P.M.B. şi inspectoratelor de poliţie judeţene Braşov, Constanţa, Prahova şi Bihor, pun în aplicare, joi, 9 mandate de percheziţie domiciliară, în cele 4 judeţe şi în Bucureşti.

Din cercetări a reieşit că produsele ar fi comercializate în magazine tip Sex Shop sau pe internet, fiind etichetate ca produse de uz casnic, precum „odorizante de cameră”. Întrucât conţin substanţe toxice periculoase, este interzis ca aceste produse să fie vândute pentru consum uman.

După perchiziţii, vor fi duse la audieri 10 persoane, pentru stabilirea împrejurărilor comiterii faptelor.

„Astfel de produsele sunt utilizate ca agenţi afrodisiaci, inhalate direct din sticle mici, deşi utilizarea implică riscuri semnificative. Acestea au efecte scurte, intense (senzaţie de relaxare intensă, ameţeli, euforie şi intoxicare). Sunt vasodilatatoare, ceea ce înseamnă că dilată vasele de sânge. Ca urmare, tensiunea arterială scade rapid, uneori rezultând o pierdere scurtă a stării de conştienţă şi a forţei musculare, cunoscută sub numele de sincopă. În acelaşi timp, inima accelerează, chiar dacă persoana care foloseşte produsele este relaxată (tahicardie)”, arată reprezentanţii Poliţiei.

Distribuie informația
Alte știri