Perchezitii DNA la Episcopia Ortodoxa Oradea. Episcopul si cel mai important calugar din judet, in vizorul procurorilor

UPDATE 4: Simonia este pacatul vanzarii de cele sfinte pe bani, pe daruri materiale sau angajamente de influenta sociala sau politica, indeosebi a hirotoniei si a altor demnitati bisericesti pentru care pacat cel ce hirotoniseste si cel ce se hirotoniseste precum si cel ce a mijlocit sub diferite forme de vanzare vor avea o grea osanda asemenea cu cea data de Sfantul Petru lui Simon Vrajitorul: „Banii tai sa fie cu tine intru pierzarea iadului (F. Apostolilor 8, 20) fiindca banul este o unitate de masura pentru cele materiale si nu pentru cele spirituale. Preotimea nu este o functiune, ci o misiune jertfelnica dupa exemplul Domnului Iisus, a Sf. Apostoli, a Sf. Parinti si mucenici pe sangele carora s-a intemeiat Biserica si prin ea se imparte gratis harul sfintilor, a Sfantului Duh care nu se poate vinde pe bani. „In dar ati luat in dar dati” (Matei 10, 8; Apost. 29; IV ec. 2; VI ec. 2; VI ec. 22, 23; VII ec. 4, 5, 15, 19; Laod. 12, Sard. 2; Sf.Vasile 90; V. Hirotonia). SURSA : http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/pravila-bisericeasca/simonia-82058.html

UPDATE 3:  Ancheta ar viza ocuparea posturilor de preoti in schimbul platii unor sume de bani catre episcopul Sofronie Drincec. Faptele de coruptie s-ar fi realizat prin intermediul  staretului de la Izbucc, Mihail Tarau.

UPDATE 2:  Procurorii DNA au precizat pentru Vocea.biz faptul că perchezițiile de joi au legătură cu o cauză penală ce vizează suspiciuni de corupție comise în perioada 2014 – 2016.  

UPDATE 1 : Site-ul ebihoreanul.ro scrie ca la originea dosarului DNA ar sta o sesizare anonima primita anul trecut de mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, in care episcopul Sofronie Drincec era acuzat de nereguli grave.

Procurorii DNA Oradea fac joi dimineata mai multe perchezitii la sediul Episcopiei Ortodoxe din Oradea dar si la Manastirea Izbuc intr-un dosar ce implica fapte de coruptie. Vizati ar fi arhimandridul Mihail Tarau, staretul manastirii dar si episcopul Sofronie Drincec.

Mihail Tarau este fratele Cameliei Dindelegan, cadrul didactic la Universitatea Oradea de la care a pornit dosarul de coruptie in care este implicat si rectorul Constantin Bungau.

stire in curs de actualizare….

sofronie-drincec-izbuc

Distribuie informația
Alte știri