Percheziții în Bihor/ În vizor sunt mai mulți polițiști de frontieră

foto: arhiva

UPDATE COMUNICAT DNA:

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022.

În cursul zilei de 17 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 31 locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și a Direcției de Operațiuni Speciale.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

INFORMAȚIA INIȚIALĂ

Zeci de perchezitii au loc in aceasta dimineata in mai multe judete de granita, inclusiv in Bihor, la locuintele unor politisti de frontiera dar si in cateva puncte de trecere a frontierei .

Direcția Generale Anticorupție face cercetari într-un dosar care privește fapte de corupție.

Perchezițiile au loc în vămile Albița, Stânca Costești, Sculeni, Oancea și Borș. Descinderile din vămi nu au afectat activitatea de trecere a frontierelor, punctele de frontieră funcționează normal, potrivit G4Media.

Distribuie informația
Alte știri