Percheziţii în Bucureşti, Bihor şi alte 8 judeţe într-un dosar de înşelăciune prin programul Start Up Nation-România

Foto: arhiva

Anchetatorii prahoveni au efectuat, luni, 30 de percheziţii în nouă judeţe şi în Bucureşti într-un dosar de înşelăciune privind obţinerea ajutorului de minimis prin programul Start Up Nation-România, prejudiciul depăşind suma de 1,4 milioane de lei. Descinderile au fost efectuate la adresele unor persoane fizice, precum şi la sediile şi punctele de lucru ale unor persoane juridice din judeţele Sibiu, Timiş, Constanţa, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Bihor, Cluj, Hunedoara, Gorj şi din Bucureşti.

„În fapt, în perioada 2018-2020, mai multe societăţi comerciale ar fi solicitat şi ar fi obţinut un ajutor de minimis, prin intermediul unui program naţional, inducând în eroare o instituţie şi băncile partenere, cauzând un prejudiciu de 1.428.000 de lei. În perioada indicată, persoanele cercetate ar fi preluat mai multe societăţi comerciale, care aveau aprobate finanţări prin intermediul unui program naţional, în sume de 200.000 de lei şi TVA (în cazul societăţilor neplătitoare de TVA), pentru fiecare societate. Ulterior, ar fi schimbat sediul social al societăţii la o singura adresă, concomitent cu schimbarea administratorului societăţilor”, potrivit unui comunicat.

Opt persoane vor fi duse la audieri.

Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Acţiunile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Sibiu şi al poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Sibiu, Constanţa şi Timiş. 

Sursa: agerpres.ro

Distribuie informația
Alte știri