Percheziţii în mai multe judeţe, printre care şi Bihorul, într-un dosar de evaziune fiscală

Poliţiştii fac percheziţii, miercuri dimineaţă, în judeţele Alba, Arad, Bihor, Maramureş şi Caraş-Severin, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 1,4 milioane de lei, în care sunt vizate 22 de persoane.

Conform Poliţiei Române, poliţiştii din Alba fac 35 de percheziţii în judeţele Alba (7), Arad (8), Bihor (4), Cluj (11), Maramureş ( 2), Mureş (2) şi Caraş Severin (1), la locuinţele a 22 de persoane suspectate de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2007 – 2012, suspecţii ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme tip „fantomă”.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 1.461.014 lei. Poliţiştii vor pune în executare 22 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Distribuie informația
Alte știri