Percheziţii în Timiş şi Bihor, într-un dosar de trafic de droguri şi cămătărie

Un număr de 24 de percheziţii au avut loc miercuri dimineaţă în judeţele Timiş şi Bihor, într-un dosar de trafic de droguri şi cămătărie, 22 de persoane fiind audiate de procurorii DIICOT. În acest dosar sunt implicaţi membri ai lumii interlope din Timişoara, grupul controlând de fapt piaţa de cocaină din oraş. Sumele obţinute erau folosite pentru a acorda împrumuturi cu camătă. Printre dealerii de droguri sunt şi cetăţeni sârbi.

”La data de 23.10.2019, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara – Serviciul Antidrog au efectuat un număr de 24 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiş (22) şi Bihor (2), într-o cauză privind destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, deţinerea de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu şi camătă”, anunţă DIICOT.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara au fost duse pentru audieri 22 de persoane. Acţiunea este făcută cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Oradea , SCCO Arad, SCCO Caraş – Severin, SCCO Hunedoara, SCCO Mehedinţi şi cadrelor de jandarmi din cadrul IJJ Timiş şi Gruparea Mobila Timiş. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Distribuie informația
Alte știri