Pericol de străzile din Oradea/ Șofer depistat pe Republicii cu 110 km/ oră, după ce ar fi consumat substanțe psihoactive

foto : arhiva

La data 7 martie a.c., pe strada Republicii din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 38 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, cu viteza de 110 km/h, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

De asemenea, în urma testării preliminare, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii rutieri orădeni continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Totodată, pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă, iar permisul de conducere i-a fost reținut, fără drept de circulație, până la finalizarea cercetărilor în cadrul dosarului penal.

Distribuie informația
Alte știri