Pericolul din horn. In doar 5 zile, cosurile de fum au provocat 11 incendii in Bihor

În interval de cinci zile (02.12 – 06.12.2016), în judeţul Bihor s-au produs 11 incendii provocate, cel mai probabil, de coşurile de fum necurăţate, defecte, amplasate ori neprotejate corespunzător faţă de materialele combustibile, anunta printr-un comunicat ISU Crisana.

Marţi, 06 decembrie 2016, echipajele Gărzii de Pompieri 1 Mai au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unei locuinţe din localitatea Haieu. Pompierii militari au localizat şi lichidat incendiul înainte ca acesta să provoace pagube materiale.
Cercetările efectuate la faţa locului au relevat drept cauză probabilă a evenimentului, un coş de fum necurăţat de funingine.

Luni, 05 decembrie 2016, Detaşamentul 2 de Pompieri Oradea a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei locuinţe situate pe strada Paleului din municipiu.Forţele de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul în mai puţin de 10 minute, împiedicând propagarea flăcărilor la întreaga casă, pagubele fiind limitate la aproximativ 10 metri pătraţi de astereală, şipci şi grinzi. Şi acest eveniment a fost, cel mai probabil, generat de coşul de fum al casei, în acest caz, neprotejat termic faţă de materialele combustibile. În aceeaşi zi, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tileagd a intervenit la un eveniment similar produs la o locuinţă din localitate, soldat cu arderea funinginii din interiorul coşului de fum.

În perioada 02 – 04 decembrie 2016, pompierii militari din cadrul Detaşamentul 2 de Pompieri Oradea, Secţiei de Pompieri Beiuş, Staţiei de Pompieri Aleşd, Detaşamentului de Pompieri Marghita au localizat şi lichidat cinci incendii provocate, cel mai probabil de coşurile de fum, la locuinţe din localităţile Oradea, Beiuş, Prisaca, Vadu Crişului şi Viişoara, iar membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Lăzăreni, Popeşti şi Borş au intervenit la alte trei evenimente similare produse la gospodăriile populaţiei .

Distribuie informația
Alte știri