Perioada de valorificare a producției din Programul Tomata și termenul de depunere a documentelor, prelungite

Guvernul a aprobat astăzi, prin hotărâre, prelungirea perioadei de valorificare a producțiilor realizate prin Programul „Tomata”. Astfel, noul termen este 1 iulie, în loc de 10 iunie, cum fusese prevăzut inițial, transmite Ministerul Agriculturii.

Prin actul normativ adoptat de guvern se modifică și termenul pentru depunerea documentelor justificative pentru ciclul I de producție.

Termenul va fi 30 august inclusiv, în loc de 30 iunie, cum era stabilit inițial.

Temperaturile scăzute din primăvară au creat o serie de dificultăți legumicultorilor înscriși în Programul Tomata. Plantele și-au încetinit dezvoltarea, iar fermierii au fost nevoiți să investească mai mult în sistemele de încălzire, în condițiile unor costuri ridicate pentru energia electrică și gazele naturale. În urma dialogului cu fermierii, am luat decizia să prelungim termenul de valorificare pentru legumele în spații protejate, precum și perioada în care aceștia vor depune documentele justificative pentru primirea sprijinului„, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Direcțiile județene pentru agricultură vor centraliza documentele justificative pentru virarea sumelor destinate acestei forme de sprijin și vor transmite datele către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale până pe 15 septembrie 2022, în loc de 15 iulie, cum era prevăzut inițial.

Sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie informația
Alte știri