Perioada pentru recenzarea populației a fost prelungită până în 24 iulie/ Puncte de recenzare în Oradea

Comisia Centrală pentru Recensământul Populației şi Locuințelor a hotărât prelungirea perioadei de colectare din teren a datelor până la 24 iulie 2022.

Întrucât ritmul de recenzare la Recensământul populației și locuințelor din România în anumite localități din țară este scăzut, nepermiţând recenzarea întregii populații rezidente a României până la data de 17 iulie, Comisia Centrală pentru Recensământ a decis prelungirea etapei de colectare a datelor de către recenzori, prin interviuri față-în-față, până la data de 24 iulie. Termenul limită anterior de finalizare a colectării datelor pe teren, de către recenzori, era 17 iulie.

În Oradea sunt amenajate trei puncte fixe pentru efectuarea recenzării persoanelor, fără deplasarea recenzorilor la domiciliul acestora. Este vorba despre următoarele centre:

  • Primăria Oradea – Sala Ghișeelor, Piața Unirii, nr.1;
  • Direcția de Asistență Socială Oradea, str. Primăriei, nr. 42;
  • Direcția Județeană de Statistică, str. George Barițiu, nr. 16, la parter.

Acestea sunt deschise de luni până duminică, între orele 08:00 – 18:00.

Reamintim că Recensământul Populației și Locuințelor a început în 14 martie cu etapa de autorecenzare, după care, din 1 iunie a debutat recenzarea în teren prin interviuri față în față. Persoanele care nu s-au recenzat încă mai au la dispoziție 11 zile, recenzarea fiind obligatorie.

Cei care refuză recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 și 5.000 lei.

Rugăm pe această cale populația să sprijine efortul recenzorilor de a colecta datele pentru recensământul populației și locuințelor, pentru a obține informații de calitate necesare politicilor publice naționale și locale, în domeniul economic și social.

Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021, vă rugăm să consultați: www.recensamantromania.ro .

Alte știri