Perioadă perfectă pentru mișcare în Munții Apuseni. Imagini de toamnă în zona Baraj Drăgan – Coada Lacului Leșu, una dintre cele mai frumoase destinații din țara noastră

Toamna este un anotimp perfect pentru drumeție pentru că natura ne oferă culori impresionate, așa că o plimbare de weekend în zona Valea Drăgan,-Coada Lacului Leșu-Stâna de Vale poate fi o idee minunată în această perioadă. O confirmă fotografiile realizate sâmbătă de Laurentiu Șandra, un orădean pasionat de ciclo-turism.

Barajul Drăgan este un baraj artificial, terminat în anul 1987, care permite retenția apelor râurilor Drăgan și Sebeșel, fiind amplasat imediat în aval de confluența celor două râuri. Apa lacului este folosită pentru producerea de energie electrică, pentru atenuarea viiturilor și pentru irigații.

La aproximativ 6 km de Coada Lacului Lesu pe partea stânga a drumului, sub nivelul șoselei ce strabate Valea Iadului, se aflã cascada Iadolina. O altă cascadă din zonă este Valul Miresei, o cascada in 2 trepte cu aproximativ 50 m inaltime, situata pe Valea Iadului la 10 km de coada Lacului Lesu.

Stâna de Vale este o stațiune de odihnă și tratament, situată în județul Bihor, aflată în componența comunei Budureasa, în Masivul Vlădeasa, la o altitudine de 1100 m.

Distribuie informația
Alte știri