Periplu festivalier spectaculos pentru trupa Arcadia

Stagiunea 2019/2020 a debutat în forță pentru trupa Arcadia, atât prin prisma parcusului festivalier național și internațional de care s-au bucurat producțiile noastre, cât și prin prisma celor două proiecte artistic-comunitare recent lansate: Culorile Toamnei, și MentorAct.

Astfel, încă din luna septembrie, trupa Arcadia a răspuns pozitiv invitației de a prezenta spectacolul Isprăvile lui Păcală, în cadrul Festivalului Internațional Wonderpuck Cluj-Napoca, iar luna octombrie a debutat cu alte două festivaluri: Sub bagheta lui Merlin, Timișoara, unde trupa noastră a prezentat spectacolul Regele Smoc de Barbă, și Fux Festival, organizat de Teatrul Szigligeti, trupa Lilliput, în Oradea, unde spectatorii s-au bucurat de spectacolul Omuleţ.

În perioada 6-16 octombrie, trupa Arcadia a onorat invitația de a participa la Festivalul Internațional de Păpuși și Marionete „Pe insulele miracolelor”, din Sakhalin, cu spectacolul 3D Gulliver. Festivalul bienal s-a aflat la cea de a doua ediție, iar Oradea a fost orașul care a reprezentat România în cadrul festivalului care a reunit trupe din țări ca: Spania, Franța, Rusia, Iran, sau Argentina. Oferta de spectacole din cadrul festivalului a acoperit o paletă largă de spectatori, de la publicul cel mai mic, cu vârsta 0-3 ani, la spectacole pentru liceeni. Pentru buna desfășurare a festivalului organizatorii au pus la dispoziție sălile de spectacole din teatrele GAUK Sakhalin Puppet Theater și Teatrul Cehov, dar și spații neconvenționale, cum a fost parcul Gagarin.
„Festivalul a fost organizat impecabil din punct de vedere artistic și tehnic și a constituit o adevărată lecție de management festivalier”, a spus directorul artistic al trupei Arcadia, Șerban Borda. „ Pe lângă vizionarea numeroaselor spectacole din festival, gazdele au oferit trupelor o serie de excursii în cadrul cărora au prezentat cele mai importante obiective turistice din zonă”, mai explicat acesta. „În plus, festivalul și-a atins principalul obiectiv, acela de a crea o rețea funcțională a teatrelor, pentru toți copiii din Rusia, dar și pentru publicul țintă al invitaților din străinătate”, a mai spus Șerban Borda.

Trupa Arcadia a susținut două reprezentații ale spectacolului Gulliver și a avut onoarea de a juca chiar în închiderea festivalului, având peste 500 de spectatori prezenţi. Una dintre provocările la care invitații au fost supuși a fost realizarea unui moment artistic ad-hoc, din partea fiecărei trupe, moment care a fost susținut, prin improvizații impecabile, de către sunetiștii și light-designerii festivalului. Din partea trupei noastre, cel care a oferit surpriza a fost chiar directorul artistic, Șerban Borda, care a prezentat un moment inedit de pantomimă.

Distribuie informația
Alte știri