“Perla ascunsă” din măruntaiele pământului, la doar 200 de km de Oradea, va fi deschisă și de Rusalii

Salina Turda va fi funcționa în program prelungit, de vară. Obiectivul turistic va fi deschis pentru turiști, începând de sâmbătă, 10 iunie, în intervalul orar 9-19, cu ultima intrare la ora 18

Salina Turda a cunoscut, în ultimii ani, o creștere constantă a numărului de turiști. Oamenii vin pentru a vedea puțurile săpate în sare vreme de sute de ani, dar și pentru a se bucura de atracțiile moderne, care le stau la dispoziție ca urmare a modernizării salinei, din anul 2009. E vorba de un lift panoramic, o roată care amintește de celebra Golden Eye din Londra, un lac subteran cu apă sărată pe care turiștii pot naviga cu ajutorul unor bărci, terenuri de sport sau un amfiteatru cu scaune încălzite.

Contează, de asemenea, și faptul că aerul din salină are importante proprietăți curative. Acesta este folosit pentru tratarea unor afecțiuni ale aparatului respirator. În interiorul salinei funcționează o bază modernă de tratament, care pune în valoare și proprietățile apei sărate.

Salina Turda este în top 3 mondial al celor mai frumoase subterane din lume, în publicații de specialitate, și se pregătește să intre în patrimoniul mondial UNESCO.

Distribuie informația
Alte știri