„Perseidele”, primul volum de proză scurtă al scriitorului Mircea Pricăjan

Perseidele, apărut de curând la Editura Charmides, este un volum de proză scurtă, primul al „familistului” orădean, după cele trei romane publicate deja, între care inclusiv unul destinat cititorilor juniori, Pumn-de-Fier (Polirom, 2018). Despre autor și noua sa carte vor vorbi Miron Beteg, Dan-Liviu Boeriu și Marius Miheț. La final, autorul va acorda autografe.

Despre Perseidele, criticul literar Marius Miheț afirmă: „Despre felul cum se aprind amintirile scrie în Perseidele Mircea Pricăjan. Reminiscențele lui au câte ceva din realismul brut, ascuțit prin descripții totdeauna plastice, nu o dată poetice, cu plonjări în fantastic și tușe grotești. Un evantai de semnificații se întâlnesc într-un discurs gândit să potrivească degrabă povestea. Accentul va cădea, fără excepție, pe felul în care se judecă sensibilitățile rătăcite, în scenarii diverse. Cititorul n-are cum să nu rezoneze la neputința ori agitația bruscă a protagoniștilor, captiv în păienjenișul memoriei unui narator ce are grijă să lase dâre.”

Mircea Pricăjan s-a născut la Oradea și este absolvent de Litere. A publicat articole, recenzii, interviuri și proză în majoritatea revistelor literare din țară. A tradus din limba engleză peste 60 de volume. Pentru romanele sale a fost nominalizat la mai multe premii literare, inclusiv, anul acesta, la Premiile Uniunii Scriitorilor din România. Din anul 2003 este redactor la revista „Familia”.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri