Persoanele cu diabet, cele mai afectate de coronavirus

Ipotezele medicilor legate de faptul ca pacienții cu diabet sunt cel mai grav afectați de noul coronavirus. În România, cea mai tânără persoană decedată din cauza virusului este o femeie de 27 de ani care suferea de diabet. Mai mult, 11,6% romani au diabet.

Un studiu al specialistilor din Statele Unite arătă că există mai multe ipoteze despre felul în care virusul atacă organismul persoanelor cu diabet. Una dintre ipoteze se bazează pe faptul că virusul trăieste si se înmulteste mult mai bine într-un organism care are o hiperglicemie, iar o altă ipoteză este dată de faptul că organismul persoanelor cu diabet dispune de insuficientă imunitară. Acestea sunt principalele cauze care au fost identificate legate de modul în care virusul atacă organismul persoanelor diabetice.

Pe langa toate aceste complicatii, cei care au diabet se tem ca din cauza restrictiilor, ar putea rămâne fără tratament.

În România, 11,6% dintre persoane au diabet. Cel mai important pentru acesti pacienti este să-si controleze mai des glicemia în această perioadă si, dacă este cazul, să ceară specialistului ajustarea schemei terapeutice.

Sursa: rtv.net


Distribuie informația
Alte știri