Personalităţi marcante ale literaturii române la Zilele Revistei Familia

Timp de doua zile la Oradea se desfăşoară Zilele Revistei Familia.
La debutul manifestării s-au înmânat premiile care poartă numele unor personalităţi legate de această revistă şi se acordă anual, începând din 1990.

În acest an, Revista Familia i-a onorat cu aceste premii pe Mihai Şora, Mircea Muthu, Dinu Flămând, Petru Cimpoeşu, Dumitru Chioaru, Marian Drăghici, Ioan Augustin Pop (pictor) şi mai tinerii Ioana Vintilă şi Alex Ciorogar.

Premiul „Iosif Vulcan” a fost acordat filosofului Mihai Şora, „pentru dimensiunea modelatoare şi luminoasă a vieţii şi operei Domniei sale, pentru consecvenţa admirabilă a spiritului în slujirea adevărului, binelui şi frumosului”, conform agerpres.ro. Prezent alături de soţia sa, Luiza, filosoful a mărturisit că la Oradea se simte ca acasă şi a difuzat apoi o înregistrare video filmată în natură, în care a răspuns câtorva întrebări pe teme filosofice.

Printre oaspeţii care au onorat invitaţia orădenilor de a participa la Zilele Revistei Familia, ediţia 28, s-au mai aflat criticul Virgil Podoabă, poeţii Viorel Mureşan, Hristina Doroftei, George Vulturescu.

Programul dedicat revistei va continua vineri în pasajul Vulturul Negru cu recitaluri poetice şi lansări de carte, ocazie pentru pasionaţii de lectură să îi întâlnească pe unii dintre cei mai apreciaţi scriitori ai literaturii contemporane.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri