Personalități orădene în calitate de speakeri motivaționali la un eveniment marca Grow

Adrian Vîntu, Alexandru Ion, Ciprian Ciuciu, Ovi D. Pop și Lucian Cremeneanu au participat ca speakeri ai evenimentului marca Grow, intitulat Living Library, care a avut loc, joi seara,  în cafeneaua Moszkva. Învitați de către organizatori în calitate de oameni model ai societății orădene, aceștia le-au vorbit elevilor participanți despre experiența lor de viață de până acum, le-au împărtășit pont-uri pentru a ajunge la performanță, le-au dat sfaturi de viitor și nu în ultimul rând i-au încurajat pe tineri să îndrăznească să gândească și să acționeze liber asumându-și fiecare acțiune.

Evenimentul s-a desfășurat sub forma unor discuții deschise și interactive. Fiecare  speaker s-a așezat într-un cerc de scaune alături de participanți. Discuțiile au avut loc în 4 runde a câte 20 de minute, iar după fiecare rundă, tinerii făceau schimbul între ei pentru a ajunge la un alt speaker pe care vroiau să îl asculte.

Adrian Vîntu a călătorit mult și a avut o mulțime de job-uri de succes în IT, însă le-a mărturisit tinerilor că domeniul nu îi ridica destule provocări, fapt pentru care a ajuns să descopere leadership-ul prin diverse cursuri din străinătate. A povestit despre tainele leadership-ului și despre experiența sa de 10 ani din diverse țări. În acest sens, Adrian îi încurajează pe tinerii orădeni să îndrăznească să își facă studiile și să își construiască carierele afară  „pentru calitatea vieții, a studiilor și a condițiilor. Partea nasoală e cu integrarea psihologică, dar contează foarte mult grupul și cu cine stai.”

Alexandru Ion, în calitate de antreprenor și graphic designer, și-a desfășurat discuția în jurul ideei de a face ceea ce vrei și îți place indiferent de ce obstacole întâmpini în cale. 21 Vision și Ghid Local Oradea, au avut în vedere și o muncă în echipă care dacă ar fi îndeplinit-o de unul singur spune că: “m-aș fi băgat în faliment pentru că nu mă pricep destul de bine la contabilitate. Sunt mai degrabă o fire creativă. Am avut noroc să îmi găsesc un bun partener care mă completează. Așa că dacă sunteți 2 sau 3 e cât mai bine.” Totodată, în ceea ce privește sfaturile, Alexandru le-a sugerat tinerilor să tindă mereu în a se dezvolta în cât mai multe domenii.

Actorul Ciprian Ciuciu le-a vorbit tinerilor despre independență și răspundere asupra propriei vieți. În ceea ce privește auto-sustenabilitatea, Ciprian Ciuciu le-a dat tinerilor ca exemple o serie de lucruri pe care le-a pus în aplicare pentru a reuși fără credite bancare și pe cont propriu să își construiască o casă altfel în Paleu. I-a îndemnat pe cei prezenți în cercul lui să fie proprii lor piloți în viață: „dacă lași pe altcineva, viața ta e pe pilot automat. Dacă vreți să fiți liberi, va trebui să fiți stăpânii voștri.”

Fotograful Ovi D. Pop a vorbit despre începutul său de carieră în lumea publicității, pe vremea când era doar un student care făcea reclame. A povestit despre traseul firmei sale Durans și despre munca din ultimii 16 ani în materie de fotografie. “Mă cunoștea lumea ca cel care zboară. Făceam publicitate și totul mergea bine până în 2009 când totul s-a schimbat brusc și s-au oprit toate comenzile. Nu mai aveam bani nici de țigări.”  Fotograful i-a sfătuit pe elevi să nu renunțe niciodată și să își găsească mereu voința de a trece peste momentele dificile.

În cercul jurnalistului și DJ-ului, Lucian Cremeneanu, tinerii au aflat că răspunsul „nu știu” pentru întrebarea „ce vrei să fii?” nu e unul greșit. Acesta le-a împărtăși celor prezenți aspecte din viața personală, traiectoria sa în jurnalism și pasiunea pentru muzică, în corelație cu relația pe care o avea cu părinții. În ceea ce privește această relație, dacă i-ar fi ascultat în îndemnuri spune că probabil nu ar fi făcut ce îi place: „Senzația de luni dimineața la serviciu e îngrozitoare.”

Grow vine ca și o completare a școlii prin educație nonformală, iar evenimentul conform organizatoarei Bianca Bănică “este menit să inspire tinerii și să îi motiveze. Am vrut să aducem în fața tinerilor speakeri care să fie un exemplu prin poveștile și experiența lor de viață tocmai pentru ca tinerii să i-a acțiune și să realizeze că ei pot fi schimbarea în lume.”

 

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”108248014930860277623″ ualb=”6374804655676383105″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”4″ size=”220″ num=”80″ border=”1″ highlight=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Text și fotografie: Beatrice Bungo

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri